• Rolls Royce Zsa Zsa
  Rolls Royce “Zsa Zsa”
 • Rolls Royce Zsa Zsa
  Rolls Royce
 • Rolls Royce Zsa Zsa
  Rolls Royce
 • Rolls Royce Zsa Zsa
  Rolls Royce
 • Rolls Royce Zsa Zsa
  Rolls Royce

Rolls Royce “Zsa Zsa”

zsa-zsa-1De Rolls Royce “Zsa Zsa” is een Rolls Royce Silver Cloud II Long Wheel Base uit 1961. Van de Silver Cloud II zijn er tussen 1959 en 1962 in het totaal 2418 exemplaren gebouwd, 299 daarvan hadden een verlengde wielbasis.
Onder de kap van de Golden Rolls ligt zoals in elke Silver Cloud II een 6.2 V8 die een vermogen heeft van 185 pk. De auto is in 1978 in opdracht van de toenmalige eigenaresse, de Hongaars/Amerikaanse filmster Zsa Zsa Gabor, voor de Auto Expo 78 door Barris Custom Industries (de maker van de batmobile) verbouwt tot deze unieke Golden Rolls Royce ”Zsa Zsa”.

Deze goudkleurige wagen is met zijn prachtige lijnen, de uitgebouwde achterklep, met Amerikaanse stijl reservewiel, uitneembare dekplaten boven de voorste zitplaatsen (Sedanca stijl), uitgebouwde koplampen en dorpels, grote bijverlichting ornamenten in de middenstijl een lust voor het oog. De radiator, flying lady, koplampen en deurgrepen zijn 24 karaat verguld.

detail zsa zsa 1

De ramen zijn geëtst door de Amerikaanse glaskunstenaar Robb Rich. De auto heeft achter beige stoffen bekleding en leverkleurige lederen bekleding voor. Het wortelnotenhouten dashboard en andere ornamenten verkeren in absolute top staat. Een absolute one of a kind, die 20 jaar verborgen is geweest en nu als een van de meest geliefde auto voor zowel trouw- als gelegenheidsvervoer geldt. Laat u vervoeren als een filmster door een chauffeur van Trouwservice Belvedère